Upplev Jönköping – Huskvarna – Visingsö – Gränna

Jönköpings kommun är Sveriges tionde största kommun. Här finns residensstaden Jönköping, men även många andra kända besöksmål, såsom Huskvarna, Gränna och Visingsö. Kommunen har av en omväxlande och rik natur som lockar många besökare. Vi hoppas att du får en härlig vistelse och passar på att upptäcka vår vackra stad. Här kan du njuta av stadpuls, natur-, kultur-, och historieupplevelser.                   

I Jönköpings city finns mysiga gränder och kanaler som öppnar sig mot tre sjöar. Du kan äta en god bit mat på några av våra härliga restauranger och njuta av skön vattenutsikt.

Natur
Natur och vacker utsikt över staden och vattnet upplever du bäst från berget vid Stadsparken. Där finns förutom lekplats och djurhagar möjlighet att ta en fika med utsikt. Jönköping är en av få svenska städer där vacker sandstrand med promenadstråk finns på gångavstånd ifrån centrum. För dig som gillar att vandra och cykla finns härliga vandrings- och cykelleder. Biosfärområdet Östra Vätterbranterna är väl värt ett besök.

Historia och kultur
I det gamla brukssamhället Huskvarna finns en uppsjö av kulturskatter att upptäcka. Besök gärna Smedbyn som är ett kulturhistoriskt centrum där hantverksateljéer och gallerier huserar. På utflyktsavstånd rekommenderar vi såklart en utflykt till mysiga Gränna som knappt går att passera utan ett stopp vid något polkagriskokeri. En halvtimmes resa med färja från Gränna ligger historiska Visingsö. Ta dig runt ön på cykel eller prova på färdsättet remmalag. Stanna gärna till på några av öns små gårdsbutiker där du kan köpa lokala specialiteter och närodlat.

Evenemangsstaden
Jönköping är en självklar evenemangsstad och har lång erfarenhet att stå värd för många möten, mässor och evenemang. Jönköping är välkänt inom e-sport då den digitala festivalen DreamHack arrangeras sommar och höst på Elmia med 50 000 deltagare per gång. Vi finns med i Sverigetoppen när det gäller internationella idrottsevenemang 2017. I år arrangeras IRONMAN 70.3 Jönköping, Marathon, Allsvenskan i segling, SM i rodd och Elmia Scandinavian Horse Show. Flera tusentals tävlande, delegater, funktionärer, ledare och besökare kommer till Jönköping. Räkna med fest och storslagna tävlingsdagar.

Mer inspiration hittar du på jkpg.com. Välkommen!